Puin

 
Puin 3.jpg
Foto+Puin+Groot.jpg

Puin
(2012)

‘Puin’ van Dennis Kelly was de eerste voorstelling die Daria Bukvić regisseerde na haar afstuderen an de Toneelacademie in Maastricht. De voorstelling ging op 12 april 2012 in première in Frascati WG in Amsterdam.

 

 

Credits

Producent
Frascati Producties

Tekst
Dennis Kelly

Vertaling
Tom Kleijn

Regie
Daria Bukvić

Spel
Naomi Velissariou
Vanja Rukavina

Decor
Michiel Voet

Kostuumadvies
Sacha Zwiers

Coaching
Susanne Kennedy

Publiciteitsbeeld
Michiel Voet

Scènefoto's
Anna van Kooij

Over de voorstelling

'Puin' is het bizarre verhaal van broer Michael en zus Michelle, twee ontheemde jongeren, die via bizarre verhalen grip proberen te krijgen op de wereld waarin ze leven. Zo spijkert Vader zichzelf op Michaels 16e verjaardag midden in de woonkamer aan een meters hoog kruis. Moeder stikte in een kippenbotje terwijl Michelle zich nog een weg uit haar buik moest graven. Of was het toch allemaal anders? Dan vindt Michael in een afvalcontainer een baby, die hij Puin noemt. 

Met poëtische taal roept Dennis Kelly een post-apocalyptische wereld op waarin een broer en zus door god zijn verlaten in een wereld van armoede, misbruik en verwaarlozing. ‘Puin’ is een huiveringwekkende en absurde zoektocht van twee kinderen naar liefde.

 

 
Puin 2.jpg
Puin 1.jpg
 
 

In de pers

Theaterkrant, 14 april 2012 - ★★★☆☆

“Het is mooi hoe Velissariou en Rukavina met beheerste lichamen en sterke tekstbehandeling en naargeestig Wonderland oproepen.”