Uit diep blauw

 
Uit Diep Blauw 3.jpg
UitDiepBlauw-BellevueLunchtheater-01.jpg

Uit diep blauw
(2015)

De Bellevue lunchtheatervoorstelling ‘Uit Diep Blauw’ ontstond vanuit het project De Tekstsmederij, waarin jonge, getalenteerde schrijvers aan een regisseur worden gekoppeld en de ruimte krijgen om een nieuwe toneeltekst te ontwikkelen. De voorstelling ging op 26 september 2015 in première in Theater Bellevue waar het een maand lang als lunchvoorstelling te zien was, voordat het op tournee ging.

 

Credits

Producent
Bellevue Producties

Tekst
Maaike Bergstra

Regie
Daria Bukvić

Dramaturgie
Tjeerd Posthuma

Spel
Saman Amini
Keja Klaasje Kwestro
Michiel Nooter

Vormgeving
Dymph Boss

Scènefoto's
Ben van Duin

Over de voorstelling

Eva, een jonge ontwerpster, kleedt zich om in de riante woning van haar ouders, waar zij haar atelier heeft. Ze wacht op haar, een stuk oudere, vriend Robbert die ondertussen omrijdt voor een fles champagne. Hij hoopt lang en uitgebreid te vieren met zijn ‘ekstertje’ dat hij zijn bedrijf in corrigerend ondergoed heeft verkocht.

Maar dan is daar opeens Sharif, Eva’s pleegbroertje en eerste vriendje. Sharif, Robbert en Eva zagen elkaar voor het laatst op een moment dat hun toekomst voorgoed veranderde. Nu is Sharif terug met een baard en principes. Eva ziet zich geconfronteerd met twee mannen die tegenovergestelde werelden vertegenwoordigen.

Het jonge schrijftalent Maaike Bergstra schreef met Uit diep blauw een geestig drama vol suspense, een scherp en spannend stuk over idealisme en opportunisme. Over hoe de blik van een ander je kan veranderen en hoe je je daaraan ontworstelt.

 
 

In de pers

Parool

'Groot pluspunt van 'Uit diep blauw' is de strakke regie van Daria Bukvic, die haar spelers alle intensiteit uit de tekst laat opzuigen. Michiel Nooter is als Robbert een onuitstaanbaar herkenbare lul, Saman Amini kan razendsnel schakelen van een beangstigend leep grijnsje naar diepe zachtheid. Maar de koningin van deze lunchpauze is Keja Klaasje Kwestro.'